ΜΟΔΑ

FASHION TRENDS / WINTER 2019 – 2020

Από την Fashion Editor: Ξανθίππη Βουτσαλά

Fashion trends Winter 2019 – 2020

Ο χειμώνας του 2020, ομολογουμένως, θα αποτελέσει την εποχή των αντιθέσεων. Από τη μια, οι σχεδιαστές αποδίδουν φόρο τιμής στη διακριτική πολυτέλεια της γαλλικής μπουρζουαζίας και, από την άλλη, επανέρχεται το πνεύμα των πανκ. Κι οι δυο αυτές, εντελώς αντίθετες επιρροές, μοιράζονται έναν κοινό στόχο. Να δημιουργήσουν τη σημερινή γυναίκα! Την πολυάσχολη γυναίκα, με το δυναμικό στυλ.

Bourgeois

Η «αστή» Η γυναίκα της πόλης επιστρέφει, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με έναν κώδικα στυλ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κομψότητα. Η τάση αυτή επιτάσσει εκλεπτυσμένες σιλουέτες με φούστες, blazers κι έντονα παντελόνια.

Punk Spirit

Η τάση αυτή, από την αρχή της εμφάνισής της, δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι punk είναι ανυπότακτοι κι ανεξάρτητοι, ενώ η εμφάνισή τους είναι διακοσμημένη με καρφιά, αστραφτερά σχέδια και επιρροές grunge και bondage.

Capes

Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον μια κάπα, κατά προτίμηση μαύρη ή ταμπά, στην ντουλάπα σας τον φετινό χειμώνα.

Shoulder pads

Υπερβολική ένταση.
Αυτή τη σεζόν τα πάντα είναι θέμα μεγέθους, ειδικά όταν πρόκειται για ώμους και μανίκια. Η δεκαετία του ‘80 χαρακτηρίστηκε από τις τετράγωνες σιλουέτες, όπου οι έντονοι ώμοι ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της εποχής. Έτσι, λοιπόν, φορέστε μπλούζες με υπερτονισμένα μανίκια είτε με τεράστιες βάτες είτε με ογκωδέστατους ώμους.

Neon

«Τι θέλω; Να σοκάρω τους ανθρώπους, να τους αναγκάσω να προβληματιστούν», δήλωσε ο Yves Saint Laurent στη Vogue το 1971 μετά την παρουσίαση της διαβόητης συλλογής του, Scandale, όπου λάνσαρε τα πιο έντονα χρώματα της αγοράς. Η επιλογή είναι δική σας, φίλες μου!

Faux – γούνα

Οι συνθετικές γούνες είναι κάτι περισσότερο από μια τάση, καθώς η προβολή τους στις πασαρέλες, είναι το αποτέλεσμα της αυξανόμενης περιβαλλοντικής συνείδησης του κόσμου της μόδας.

Lingerie

Τα εσώρουχα δεν είναι αποκλειστικά για τη νύχτα. Την ημέρα, συνδυάστε τα σατέν μπλουζάκια του ύπνου με κοστούμια, ταγιέρ, ακόμα και το αγαπημένο σας jean και αισθανθείτε άνετα κορίτσια μου!