ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ελένη Καστάνη”Όσο μεγαλώνεις, σε τραβάει το μέρος που…”

– Κατάγεστε από τη Σητεία. Την επισκέπτεστε;

Μεγάλωσα στη Σητεία. Eίναι σαν να βρίσκεται η μισή μου ζωή εκεί.  Δεν είναι η μισή… (γέλια) Γιατί είμαι και μεγάλη γυναίκα… Βεβαίως, έρχομαι πάρα πολύ συχνά τα καλοκαίρια. Παλιότερα ερχόμουν πολύ και το Πάσχα. Τώρα που μεγάλωσε ο γιος μου δεν έρχομαι τόσο συχνά το Πάσχα, όμως θέλω να έρχομαι και να καθίσω και μόνιμα. Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολύ σε τραβάει το μέρος που γεννήθηκες και μεγάλωσες. Εμένα πάρα πολύ. Αν έκανα διαφορετικό είδος δουλειάς να μπορούσα να δουλέψω στη Σητεία, στη δουλειά μου, δεν το συζητώ θα έφευγα.

– Πώς είναι η Ελένη Καστάνη σαν μητέρα;

Είμαι τρυφερή, υπερπροστατευτική μητέρα, είμαι πολύ ευαίσθητη σαν άνθρωπος. Με το να είμαι τόσο τρυφερή, έχω κάνει πολύ χαδιάρη το γιο μου. Όταν τον χάιδευα μικρό έλεγα «ίσως κάποτε τα κορίτσια να με ευγνωμονούν που τον έκανα χαδιάρη». Τον έχω κάνει νομίζω ευαίσθητο, σαν εμένα. Είμαι πολύ τρυφερή και αγαπησιάρα και εκδηλώνω πολύ την αγάπη μου στο παιδί μου πάντα! Η μαμά μου δεν ήταν πολύ του χαδιού και ίσως μου έλειψε αυτό και το έδωσα πολύ στο παιδί μου το ένιωθα.

– Δεν έχετε μια στιλιζαρισμένη εικόνα. Δεν σας πειράζει να «τσαλακώνεστε»…

Τίποτα από αυτά. Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως όλους τους άλλους απλά κάνω μία δουλειά που είναι προβεβλημένη. Τίποτα περισσότερο. Τώρα που με πήρες τηλέφωνο, έπλενα βλίτα με κολοκυθάκια να τα βράσω. (Γέλια)  Κάνω όλες τις δουλειές που κάνει μια κανονική γυναίκα, νοικοκυρά θα ψωνίσω. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι διαφορετικό .

– Έχοντας ζήσει τις καλές εποχές της τηλεόρασης νοσταλγείτε εκείνα τα χρόνια;

Πολύ τα νοσταλγώ γιατί τότε όλοι οι συντελεστές που πηγαίναμε σε μία δουλειά για την τηλεόραση, ας πούμε σε ένα σήριαλ, είχαμε όραμα να κάνουμε κάτι πολύ ωραίο που θα ξεχωρίσει. Να πάει μπροστά. Δεν ήταν μια δουλειά του μεροκάματου. Βεβαίως βγάζαμε και χρήματα αλλά το κυρίαρχο ήταν ότι όλοι θέλαμε να έχει καλλιτεχνική επιτυχία.

Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Φέτος που δούλεψα για τον ΑΝΤ1, πολύ δυσκολεύτηκα. Κόντεψα να τρελαθώ με τη διαφορά. Είχα δέκα χρόνια να κάνω τηλεόραση και είχα μείνει στις παλιές συνθήκες. Τώρα είναι πολύ πιο γρήγορα τα πράγματα, δεν προλαβαίνει ο ηθοποιός να διαβάσει, να μελετήσει το σενάριο, το κείμενο. Υπάρχει μία έκπτωση σε όλα.  Όπως υπάρχει η οικονομική κρίση, υπάρχει κρίση παντού.

– Ποια θεωρείτε ως την καλύτερη στιγμή στην καριέρα σας;

Με ρωτάτε και δεν ξέρω τι να πω. Καμιά φορά με το τελευταίο πράγμα που παίζει ο ηθοποιός με αυτό είναι περισσότερο συνδεδεμένος. Όταν κάνεις ένα ρόλο είναι σαν να γεννάς. Μία μικρή γέννα όπως λέω. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα παιδιά σου, αλλά εκείνη τη στιγμή θέλεις εκείνο το παιδί. Το τελευταίο. Αυτό σε έχει ανάγκη είναι το πιο καινούριο. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχω κάνει και έχω λατρέψει. Δεν ξέρω τι να ξεχωρίσω έχω κάνει πολλά πράγματα προβεβλημένα, ευλογημένα και με μεγάλη επιτυχία. Να ξεχωρίσω κάτι στο σινεμά κάτι στην τηλεόραση στο θέατρο. Έχω κάνει τόσα πολλά πράγματα.

 

Συνέντευξη: Μαρία Μαυρομάτη