ΝΕΑ

Το νέο τεύχος του Woman News κυκλοφόρησε!

Μεσημέρι Σαββάτου και βρίσκομαι στο γραφείο μου, για να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές, για το νέο τεύχος του περιοδικού μας.
Η σημείωση στο κίτρινο στίκερ από την αρχισυντάκτρια του περιοδικού, σαφής: «Όταν έχετε χρόνο, γράψτε το σημείωμα έκδοσης του Woman News».
Προσπαθώ να συγκεντρωθώ, όμως η ματιά μου ξεφεύγει και ατενίζει το υπέροχο φως, που λούζει το αγαπημένο μου νησί, αυτή τη χειμωνιάτικη μέρα. Ακολουθούν, εικόνες που γρήγορα διαδέχεται η μια την άλλη, σκέψεις, ένας καταιγισμός συναισθημάτων. Τα παιδικά μου χρόνια, η εφηβεία, τα χρόνια των σπουδών, τα πρώτα επαγγελματικά σχέδια, το χτίσιμο της ομάδας, ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή στα κοινά.

Η οικογένεια, τα παιδιά. Οι δυσκολίες, η κρίση που ήρθε κι άλλαξε τη ζωή όλων μας. Η επιμονή να βρούμε λύσεις, διεξόδους, η πίστη, οι μικρές και μεγάλες διαψεύσεις. Αναρωτιέμαι για λίγο: τί σχέση έχουν όλα αυτά με ένα μικρό κείμενο για το σημείωμα έκδοσης; Μα αυτή είναι, η ζωή, απαντώ. Αυτό το ταξίδι, του οποίου την έκβαση κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων. «Η ζωή περνά και πίσω δεν γυρνά». Αδράξτε την κάθε στιγμή, προκειμένου να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, ζήστε την όσο πιο ουσιαστικά μπορείτε.
Στα πρώτα χρόνια της ζωής μου ανακάλυψα την ποίηση, τα διαβάσματα και τα σχεδιάσματα, την μαγιά του συμπυκνωμένου λόγου. Στα είκοσι δύο μου χρόνια, είχα ήδη εκδώσει την πρώτη μου ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Νυχτερινή Αγορά», από τις εκδόσεις Ηρόδοτος στην Αθήνα.

Σ’ αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και το παρακάτω ποίημα, τους στίχους του οποίου σας αφιερώνω, προτρέποντάς σας να τους… κλέψετε.

«Έκλεψα, ε και λοιπόν»… είναι ο τίτλος του.

Έκλεψα ε και λοιπόν, όλοι δεν κλέβουν;
Όλοι κλέβουν, άλλος πράγματα αναγκαία καθημερινά,
άλλος ένα χάδι, άλλος ένα φιλί,
άλλος μια στιγμή κι άλλος μια γυναίκα.

Κλέβω· κλέβω ό,τι αγαπώ, ό,τι άπειρες φορές βλέπω
στα όνειρά μου.
Κλέβω, έτσι απλά καθημερινά.
Κλέβω ό,τι μπορώ.

Δοκιμάστε, κλέψτε ό,τι μπορείτε·
να ‘στε έτοιμοι σε κάθε στιγμή να κλέψετε·
κλέβετε ανελλιπώς και να γνωρίζετε
πως ό,τι κατορθώσετε να κλέψετε
ήταν απ’ τα πριν δικό σας.

Φίλες και φίλοι μου χαρούμενο κι ευτυχισμένο το νέο έτος!

 

Με εκτίμηση
Νεκτάριος Σερμάκης
Εκδότης
Μέλος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης