ΔΙΑΦΟΡΑ

Μάτια ερμητικά κλειστά… αλά Κρητικά          

Η Κρήτη είναι ο νέος παράδεισος των swingers

Μέχρι πριν λίγα χρόνια μιλούσαμε για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό και γενικά για τα είδη του τουρισμού που μας ήταν γνωστά με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Πλέον μας συστήθηκε ένα νέο είδος τουρισμού. Ο swingerοτουρισμός. Ο τουρισμός δηλαδή για συμμετοχή σε swinger parties.

Χιλιάδες είναι τα ζευγάρια που τα τελευταία 5 χρόνια καταφθάνουν στην Κρήτη με σκοπό την ανταλλαγή συντρόφων.

Στο νησί μας προτιμούν κυρίως πολυτελείς μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που μετατρέπονται σε ερωτικό παράδεισο και οι οποίες για τις ημέρες που φιλοξενούν τους swingers αλλάζουν άρδην το πρόγραμμά τους. Πρωταρχικό μέλημά τους είναι να εξυπηρετήσουν με απόλυτη εχεμύθεια τις ιδιαίτερες ανάγκες των εκκεντρικών πελατών τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα μέτρα ασφαλείας που θα τους προφυλάξουν από τα αδιάκριτα βλέμματα τόσο από γης όσο και από αέρος είναι δρακόντεια.

Απεριόριστη ελευθερία

Το πρόγραμμα διασκέδασης των swingers, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει θεματικές βραδιές με συγκεκριμένη ενδυματολογική εμφάνιση, πολυτελή γεύματα, ξέφρενα πάρτι, ενώ οι συστάσεις προς τους εργαζόμενους που τους εξυπηρετούν είναι αυστηρές. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να διαρρεύσουν φωτογραφίες ή πληροφορίες από  όσα θα δουν ή θ’ ακούσουν.

Άλλωστε, σε αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί και οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων διαμορφώνουν τους χώρους σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας απεριόριστη ελευθερία στους swingers.

Ως επί το πλείστον, πρόκειται για άτομα υψηλής οικονομικής τάξης, μέλη κάποιας κλειστής λέσχης, που στόχο έχουν με τον τρόπο αυτό να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσης.

Οι πρωτάρηδες δοκιμάζουν το swinging από περιέργεια, ενώ οι πιο προχωρημένοι δηλώνουν με ενθουσιασμό ότι αναζωογονεί τη σχέση, αναβαθμίζει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού και το οδηγεί σε μονοπάτια υπέρτατης ηδονής και εξέλιξης της σχέσης.

Η προσέγγιση

Τα ζευγάρια συναντιούνται, γνωρίζονται, πίνουν τον καφέ τους, το ποτό τους ή γευματίζουν και, μετά αφού το αποφασίσουν από κοινού, καταλήγουν κάπου και οι τέσσερις για την ερωτική συνεύρεση.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές του swinging  προειδοποιούν, ωστόσο, ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να  το δοκιμάσει, θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή καθόλου βάσεις. Το πρόβλημα της σεξουαλικής ζήλιας θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί, διαφορετικά αντί να λυθούν τα υπάρχοντα, θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα.

Swinging

Το φαινόμενο της ανταλλαγής συντρόφων ανάμεσα στα ζευγάρια σύμφωνα με τους ειδικούς ξεκίνησε από την Αμερική, υιοθετήθηκε και από την Ευρώπη από χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Ολλανδία  και εν συνεχεία ξεκίνησε να έχει απήχηση και στην χώρα μας.

Αρκετά ζευγάρια όπως υποστηρίζουν, αντί να στραφούν σε τρίτα πρόσωπα και να κρύβονται από τον σύντροφό τους, προτιμούν να ανταλλάσσουν τους συντρόφους, μπροστά στα μάτια του  εντελώς φυσικά παίρνοντας και την «ευχή» του.

Το φαινόμενο του swinging, θεωρείται ότι προέκυψε από τις πιο ελεύθερες νοοτροπίες σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα, μετά την σεξουαλική επανάσταση του 1960.

Εχεμύθεια και κανόνες

Ανάμεσα στους swingers υπάρχει εχεμύθεια, διακριτικότητα  αλλά και  ένας κώδικας τον οποίο υποχρεωτικά και εγγράφως οφείλει να σεβαστεί και ο εκάστοτε χώρος που τους φιλοξενεί.

Ακόμα και σε αυτό το χωρίς όρια παιχνίδι σεξ υπάρχουν κανόνες και απαράβατοι όροι. Ό,τι συμβεί γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του ζευγαριού και κανείς δεν παραβιάζει τον κανόνα να συνευρεθεί από μόνος του με άλλον σύντροφο στα κρυφά. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει «ΟΧΙ» για οποιονδήποτε λόγο, οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και στη μέση μιας στενής επαφής. Επίσης αν κάποιος από τους δύο νιώσει άσχημα ή δε θέλει να «ανταλλάξει» και να «ανταλλαχτεί»  τότε το παιχνίδι σταματά.

Κι αν στο παρελθόν στην χώρα μας η ανταλλαγή συντρόφων ήταν μυστικό μεταξύ μυημένων στην υψηλή κοινωνία και οι συνευρέσεις των ζευγαριών γίνονταν σε πριβέ πάρτι σε σπίτια, πλέον η κοινότητα των swingers  στην Ελλάδα αρχίζει να νιώθει πιο άνετα.

Στην Αθήνα μάλιστα δειλά – δειλά ξεκίνησαν να λειτουργούν τα πρώτα clubs για τους λάτρεις του είδους.